Ako ovo riješite možete se pohvaliti savršenim vidom: Šta nije u redu na ovoj slici?

0
Radiosarajevo.ba
Ako ovo riješite možete se pohvaliti savršenim vidom: Šta nije u redu na ovoj slici?
Foto: Bright Side / Možete li uočiti grešku na slici?

Ako želite malo vježbati svoj mozak, nema boljeg načina od mozgalica ili izazovnih zagonetki koje vas tjeraju da drugačije gledate na stvari i koristite svoje vještine kritičkog razmišljanja.

Zapravo, rješavanje nekoliko zagonetki dnevno može značajno doprinijeti jačanju vaše kognitivne funkcije - što je jednako važno za održavanje zdravlja vašeg uma kao što je odlazak u teretanu važan za vaše mišiće.

A ako danas još niste krenuli u vježbanje mozga, zašto ne biste isprobali ovu zagonetku? Sve što trebate učiniti je proučiti sliku ispod i pronaći jedan detalj koji vam se čini pogrešan. Oh, i imate samo pet sekundi za to.

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Čini se da slika prikazuje ženu koja kliže na ledu. Iza nje su stolice na kojima gledatelji mogu promatrati akciju, a obučena je u onu vrstu zimske opreme koju biste očekivali da ćete nositi kada idete klizati. Na prvi pogled, čini se da je sve u redu sa slikom, zar ne?

Žena pokazuje svoje klizačke sposobnosti na jednoj nozi, a na licu ima osmijeh koji pokazuje da je sve u redu. Ali, postoji jedan veliki nedostatak na slici, a vaš je posao otkriti što je to što je brže moguće.

Možete li uočiti grešku na slici?

Prema Jagranu Joshu, morat ćete pronaći pogrešku u roku od pet sekundi ako se želite smatrati najboljim od najboljih, ali nema teškog vremenskog ograničenja ako vam treba malo više vremena.

Jeste li već uočili grešku? Vrlo brzo ćemo vam dati odgovor, pa nemojte dalje čitati ako još proučavate sliku.

Ako bolje pogledate gornju sliku, žena zapravo na nogama nosi role umjesto klizaljki! Vidi se da imaju točkiće umjesto noževa na samom dnu, što bi ih činilo opasnima za korištenje na klizalištu i definitivno nisu prikladna obuća za taj sport, piše Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije