Zvanično je: Ugašena je jedna od najpoznatijih stranica za torrente

0
Radiosarajevo.ba
Zvanično je: Ugašena je jedna od najpoznatijih stranica za torrente
Foto: Pexels / Ilustracija

RARBG, legendarni torrent sajt, je ugašen i prekida sa svim objavama sadržaja.

"Ovaj sajt je bio izvor novih filmova i TV serija za milione korisnika širom svijeta, ali vrijeme je da kažemo 'zbogom'. Razlozi za ovu neočekivanu odluku su različiti, ali je ovo sasvim sigurno kraj jedne ere", javlja TorrentFreak.

Osnovan 2008. godine, RARBG se razvio u ključnog igrača u torrent ekosistemu. Ovaj sajt nije samo privlačio milione posjetilaca mjesečno iz cijelog svijeta, već je bio i glavni izvor piratskog sadržaja.

Dodik pravi novi miting: Ko će danas doći na Trg Krajine?

Dodik pravi novi miting: Ko će danas doći na Trg Krajine?

Posljednjeg dana maja je, neočekivano, poslije 15 godina došao kraj. U poruci postavljenoj na naslovnoj stranici, tim se oprostio od svojih korisnika.

RARBG navodi više razloga iza ove iznenadne odluke, uključujući zdravstvene probleme povezane sa pandemijom, koji su doveli do tragične smrti jednog od članova tima, piše Benchmark. Veći troškovi za data centre u Evropi su također odigrali svoju ulogu. A s prihodima koji teško prate rastuće troškove, gašenje sajta je na kraju, reklo bi se, izgledalo kao najbolje rješenje.

Ovo gašenje je jedno od najvećih u historiji torrent sajtova. To je takođe prvo veliko zatvaranje od perioda 2015/2016, kada su KickassTorrents, Torrentz, i ExtraTorrent napustili scenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije