Znate li ko su najplaćeniji Youtuberi i koliko su ove godine zaradili

Radiosarajevo.ba
Znate li ko su najplaćeniji Youtuberi i koliko su ove godine zaradili
Prema rezultatima koje je objavio američki časopis Forbes, 12 najpopularnijih ličnosti s YouTubea sa svojih deset kanala u ovoj godini zaradilo je 70 miliona dolara.

Ovih dvanaest Youtubera ostvarili su najveće zarade u godini na izmaku.

I ove godine na popisu najplaćenijih YouTube zvijezda nalazi se švedski megapopularni gamer Felix Avrid Ulf Kjellberg, poznatiji kao PewDiePie. Njegovih više od 50 miliona pretplatnika osiguralo mu je gledanjem videozapisa zaradu od 15 miliona dolara – 20 posto više nego prošle godine. Osim videima, PewDiePie je izdao i knjigu (This Book Loves You, prodana u 112.000 primjeraka) te počeo emitirati u sklopu naplatnog dijela ovog servisa, YouTube Red, što je neminovno utjecalo na povećanje njegove zarade.

Nakon njega, na listi najplaćenijih nalazi se prankster Roman Atwood koji je svojim podvalama u godini na izmaku na YouTubeu zaradio oko osam miliona dolara. Treća je Lilly Singh, kanadska reperica i komičarka sa zaradom od 7,5 miliona dolara.

Dalje, tu je kanal Smosh komičara Iana Hecoxa i Daniela Padille (zarada od sedam miliona dolara), a na petom mjestu je Rosana Pansino koja je sa svojom emisijom o kuhanju Nerdy Nummies zaradila šest miliona dolara.

Ukupno je 12 najpopularnijih ličnosti s YouTubea sa svojih deset kanala, kako ih je poredao Forbes, u ovoj godini zaradilo 70,5 miliona dolara – 23 posto više nego lani, piše Bug.hr.

Ostala imena na top deset listi su:

Markiplier (Mark Fischbach) – 5,5 miliona dolara

German Garmenida – 5,5 miliona dolara

Rhett and Link – 5 miliona dolara

Colleen Ballinger (Miranda Sings) – 5 miliona dolara

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije