Život u ženskom zatvoru u Rumuniji (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Život u ženskom zatvoru u Rumuniji (FOTO)


Rumunjski fotograf Cosmin Bumbut pozabavio se nečim što je najčešće daleko od očiju javnosti, ženskim zatvorom, i pokušao kroz fotografiju napraviti neku vrstu terapije za žene koje su zatvorene ondje. Ideja je došla od upraviteljice ženskog zatvora u Tirgsoru, a fotograf je sam napravio sve što je znao.

Bumbut je u Tirgsoru organizovao radionicu, uz pomoć radnje s fotografskom opremom podijelio fotoaparate četrnaest zatvorenica i naučio ih osnove fotografije, te ih pustio da kroz objektiv same ispričaju intimne priče svojih 'cimerki'.

Poštovajući pravila da ne koriste blic i digitalni zoom, odabrane zatvorenice su u pet dana napravile seriju fotografija, bez nadzora svog mentora, a rezultat je iznenadio i samog Bumbuta: bile su to potpuno iskrene male priče o njihovoj svakodnevici i međusobnim odnosima. Terapija je nastavljena i u narednih nekoliko sedmica, a zatvorenice su u konačnici napravile 14.000 fotografija.



















Više radova pogledajte ovdje.

Vezano: Ana Radeta: Biti majka u zatvoru

animalnewyork.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije