Zinedin Zidan na Code Music Festu (FOTO & VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Zinedin Zidan na Code Music Festu (FOTO & VIDEO)
Zinedin Zidan

Jedan od učesnika ovogodišnjeg Code Music Festivala je i band Zinedin Zidan iz Splita, koji će nastupiti tokom prve večeri Code Music Festa u Novom Travniku, 6. avgusta.



Grupa je nastala 2007. godine kad su snimili pjesmu Pantagana. Iako je pjesma nastala četiri godine prije, pjevač grupe i autor pjesme bio je prilično lijen da pjesmu završi do kraja. Kada je napokon završena, Pantagana je poharala top-liste i postala pravi hit, što je i ubrzalo nastanak benda.



2008. grupa je učestvovala je na Splitskom festivalu sa pjesmom Sidin i čekan. Nakon toga je počelo i snimanje albuma Heroj, a ne hooligan, koji je izašao početkom ljeta iste godine. Te godine su dobili i nagradu CMC televizije za najboljeg novog izvođača i najbolje nove nade.



Bend mnogi smatraju velikim komičarima i šaljivdžijama, a nedavno su objavili i novi singl Banana Republic, koji je zbog provokativnog sadržaja vrlo brzo osvojio publiku.

http://www.youtube.com/watch?v=09CQz3Q0bp8



radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije