Zdravko Čolić: Brega i ja smo svirali da bi nas djevojke zapazile

Radiosarajevo.ba
Zdravko Čolić: Brega i ja smo svirali da bi nas djevojke zapazile

Legendarni pjevač Zdravko Čolić je u intervjuu za televiziju Republike Srpske govorio o različitim stvarima iz svog života, a između ostalog izjavio je da se počeo baviti muzikom jer su on i njegov kolega Goran Bregović mislili da će tako imati više uspjeha kod pripadnica ljepšeg spola, piše Telegraf.rs.

Popularni Čola je isto tako otkrio kakav je otac, prijatelj, a također je pričao o hitovima koji su obilježili njegovu karijeru, meraklijskim navikama, Јosipu Brozu, ali i o tome da je važio za najpoželjnijeg neženju.

Na pitanje novinara šta je bitno za veliku karijeru, Čolić je odgovorio sljedeće:

"Ako ti Bog nešto da, ako si rođen da nešto radiš – tako će i biti. Bio sam dobar student, učenik, i nisam ni razmišljao da bih se mogao profesionalno baviti muzikom. Ali ljubav prema muzici, gitara u ruci i početni koraci na malim takmičenjima amatera... Život jednostavno učini da se neko bavi ovim, a ne onim, bez obzira na završenu školu. Brega i ja smo često pričali da smo mi krenuli da sviramo da bi nas djevojke zapazile", rekao je Čola. Popularni pjevač rekao je da ima neostavrenih želja u životu.

"Kao i svaki čovjek – imam. Da ne ulazim u neke detalje. Čovjek kada u životu razmišlja šta je propustio – propustio si ovo, mogao si se ovim baviti – tome nema kraja. Јedna muzička želja je neki hit na nekoj drugoj listi, a ne našoj, kao moj Merak. Nikakav album i svjetska karijera, nego jedan singl koji bi bio zanimljiv", istaknuo je Čolić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije