Završen jedanaesti Exit festival

Radiosarajevo.ba
Završen jedanaesti Exit festival
Foto: Samir Cacan/radiosarajevo.ba

Kao što se i očekivalo, posljednji dan Exit festivala privukao je najveći broj posjetilaca. Prisutni na Petrovaradinskoj tvrđavi mogli su pretiti direktan prenos finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva. Sve je bilo u narandžastom – boji holandske reprezentacije, koja je na žalost velikog broja posjetilaca iz ove male zemlje, na kraju poražena od Španije.

Pogledajte FOTO GALERIJU sa zatvaranja

Najviše vremena smo proveli na Glavnoj festivalskoj bini gdje su se smjenjivale same zvijezde. Prvi su na glavnoj bini nastupili Elvis Jackson iz Slovenije, a nakon njih fantastičan nastup imala je australska grupa Pandulum uz čije su elektro-rock bitove skakali svi prisutni na najvećoj festivalskoj bini.

Sa 45 minuta zakašnjenja, na scenu je stupila grupa Faith No More. Pjevač ove američke grupe, Mike Patton je sve prisutne pozdravio riječima “Dobro veče, Jugoslavio”. Koncert su otvorili pejsmom Reunion, a između ostalih izveli su hitove Evidence i Midlife Crisis, te Easy koju je od pola pjevao na španskom, u čast osvajanja Svjetskog nogometnog prvenstva.

Faith No More su još jednom pokazali zašto spadaju u sami vrh rock scene, te su publici u Novom Sadu ponudili obradu pjesme Hajde Jano kolo da igramo. Prjesmu su otpjevali nakon povratka na bis, što se inače na festivalu Exit rijetko dešava.

http://www.youtube.com/watch?v=GaQzShM7vGw


Kako su jedni Amerikanci kasnili, tako su i drugi. The Chemical Brothers nastupio je tek iza jedan sat ujutro, ali se isplatilo. Britanski elektronski duo nastup je počeo sa pjesmom Galvanize.

Do kraja večeri na najvećoj festivalskoj bini nastupio je britanski eksplozivni dvojac Foreign Beggars, a na Dance areni su nastupili Crystal Castles, te francuski DJ-evi Busy P i SebastiAn.

Posljednju noć Eixt festivala 2010. na Fusion bini otvorila je grupa Chemical Voodoo, a uslijedili su nastupi Hypnotized, Antenat, Tide, Bonaparte i Jamaica. Hrvatski bend Bambi Molesters imao je jako zapažen nastup, te su imali čast da se vrate na bis, ali samo sa jednom pjesmom.

Fusion Stage je zatvorio domaći bend Ritam Nereda, koji su nakon uvodnih numera sa novog albuma publici odsvirali sve svoje hitove, počevši od Deset godina, Crno je sve, Nebo i druge.

Vezano:
Kratak nastup Missy Elliott (FOTO+VIDEO)
Placebo oduševio novosadsku publiku (FOTO)
Karnevalski nastup u režiji Mike (FOTO)

samir, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije