Zagrepčani tvrde: "Snimili smo nešto na prozoru dvorca, tek smo to vidjeli kasnije"

Radiosarajevo.ba
Zagrepčani tvrde: "Snimili smo nešto na prozoru dvorca, tek smo to vidjeli kasnije"
Foto: 24sata.hr / Svjetlo i sjene ili...

Nismo ni znali što je na slikama. Kad smo došli doma, cura ih je uređivala. Rekla mi je: 'Dođi brzo, vidi ovo!' A na fotki kao da nas nešto gleda, priča Nikola (38), koji je s djevojkom Danijelom (36) prošli četvrtak bio na izletu u dvorcu Brezovica, desetak minuta vožnje od zagrebačke Arene.

"Kad mi je pokazala fotografije, naježio sam se. Ovo je prvi put da sam ovako nešto doživio i ne kažem da je na fotografijama duh ili nešto neobjašnjivo, možda je sve samo obična igra svjetla i sjene, ne znam. Ali da sam se naježio, jesam", govori za 24sata.hr Nikola, koji je inače iz Međimurja, a živi u Zagrebu. 

"Cura i ja volimo dvorce, prijateljica nam je rekla: 'Pa super, imate jedan 15 km udaljen od vas'. Nismo ni znali da je u Brezovici dvorac. Kad smo tamo došli, nije bilo nikoga. Samo čista priroda, ptice... Blizu je i samostan", kaže Nikola.

Dvorac koji predstavlja baroknu umjetnost kontinentalne Hrvatske danas je zapušten.

"Baš nas je zato zaintrigirao. Obišli smo ga i fotografirali iz svih kuteva. Onda nas je doma dočekalo iznenađenje. Imam još jednu fotografiju na kojoj se vidi nešto poput obrisa psa ili vuka. Pokazao sam fotografije prijateljima, jedan mi je rekao da se ne šalimo s tim stvarima, da smo možda vidjeli nekoga tko je umro i sad taj dvorac čuva.

Svjetlo i sjene ili... - undefined

Foto: 24sata.hr: Svjetlo i sjene ili...

Drugi mi kažu da se možda radi o beskućniku. Kažem, ja ne tvrdim da je to duh, samo sam podijelio tu fotografiju zbog koje me, evo i sad, prolaze trnci", priča Nikola.

Šta djevojka kaže na sve to?

"A ona bi natrag. Kaže mi: Ajmo još jedanput'. Rekoh joj: 'Samo ti idi, ja nema šanse da se vraćam tamo'. Pa je odustala. Neće sama, ha, ha, ha", dodao je Nikola i zaključio:

"Znam da će sad biti puno onih koji će me napadati, ali ponavljam, ja ne tvrdim da je ovo duh niti tvrdim da je to obris vuka."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije