YouTube konačno ispunio veliku želju korisnika - ali ima "caka"

1
Radiosarajevo.ba
YouTube konačno ispunio veliku želju korisnika - ali ima "caka"
Foto: Pexels / Ilustracija

YouTube će vam konačno omogućiti gledanje videa dok radite druge stvari na svom telefonu.

YouTube će tako korisnicima omogućiti gledanje videozapisa u tzv. "plutajućem prozoru" za obavljanje drugih aktivnosti na iPhoneu ili iPadu.

Novi dodatak uključen je nakon što su korisnici poslali povratne informacije o aplikaciji, a mnogi su zahtijevali ovu karakteristiku.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Ipak, ima caka...

Youtube će ga učiniti dostupnim samo premium članovima diljem svijeta i nepremium korisnicima u SAD-u za sve videozapise koji nisu povezani s muzikom.

Ističe se kako nova funkcija neće biti dostupna za muziku osim ako nemate premium pretplatu.

YouTube je vijest objavio putem Twittera, priznajući da je prošlo dugo vremena: “Događa se! slika u slici polako se pojavljuje za YouTube na iPhoneu i iPadu, i baš kao i na Androidu, bit će dostupan: članovima Premiuma globalno i članovima koji nisu Premium u SAD-u (bez muzike)."

A ako se pitate kako će ova nova karakteristika funkcionirati, prilično je jednostavna, čak i za one koji nisu posebno upućeni u tehnologiju. Sve što trebate učiniti je otvoriti Postavke (settings), zatim Općenito (general) u aplikaciji YouTube i uključiti sliku u slici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije