Xbox uveliko radi na konzoli nove generacije, evo kada bi trebala izaći

0
Radiosarajevo.ba
Xbox uveliko radi na konzoli nove generacije, evo kada bi trebala izaći
Foto: Unsplash / Ilustracija

E-mail, koji je dobio Windows Central, a Microsoft potvrdio da je originalan, otkrio je da kompanija kreće "punom brzinom" ka njihovoj konzoli sljedeće generacije, a bit će formiran i tim za očuvanje igara u Xboxu.

"Idemo punom brzinom naprijed ka našem hardveru sljedeće generacije, i fokusiramo se na ostvarivanje najvećeg tehnološkog skoka u ovoj generaciji", izjavila je Bond, ponavljajući komentare iz februara kada smo dobili zvaničnu objavu o planovima za sljedeću konzolu.

Nismo dobili dodatne informacije u vezi sa samim hardverom, niti kada bi fanovi mogli da ga kupe, ali dokumenti koji su procurjeli prošle godine sugerišu da Microsoft planira da izbaci novi Xbox 2028. godine.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Pored toga što gleda u budućnost, Xbox je izgleda posvećen prošlosti i sadašnjosti.

"Formirali smo novi tim posvećen očuvanju igara, važan za sve nas u Xbox-u i samoj industriji", izjavila je Bond u mailu.

"Gradimo na našoj snažnoj historiji pružanja kompatibilnosti unazad našim igračima, i ostajemo posvećeni predstavljanju nejerovatne biblioteke Xbox igara za buduće generacije igrača u kojima će uživati".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije