WhatsAppom kruži opasna poruka: Evo što vam je činiti ako ju dobijete

Radiosarajevo.ba
WhatsAppom kruži opasna poruka: Evo što vam je činiti ako ju dobijete
Pixabay / Ilustracija
WhatsApp je postala jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje i koristimo je gotovo svi, no neće vam biti drago čuti kako se na njoj pojavila svojevrsna opasnost za sve korisnike.

Naime, kako piše Mirror, sadržaj poruke koju biste mogli primiti tvrdi da postoji videozapis koji se zove Martinelli te da će vam hakirati mobitel ako ga otvorite.

Također, u poruci se navodi i da će vam se nakon otvaranja tog videozapisa pokvariti vaš smartphone te kako neće biti šanse za njegov popravak.

Kako nisu pronađeni nikakvi dokazi o postojanju tzv. Martinellijeva zapisa, ispada da prava opasnost leži u onome što slijedi.

Naime, u nastavku poruke iznesen je savjet da ažurirate svoju verziju WhatsAppa u verziju nazvanu WhatsApp Gold, a tu se zapravo nalaze pravi virusi.

WhatsApp Gold, kako se navodi, nudi najnovije značajke poput mogućnosti snimanja videochata, slanja 100 fotografija istodobno i brisanja poruka nakon što ih pošaljete.

Prava istina je da verzija WhatsApp Gold ne postoji, postoji samo jedna verzija WhatsAppa i to upravo ona kakvu svi znamo. 

Link koji vodi na stranicu za ažuriranje zapravo je pun zlonamjernih virusa koji bi vam mogli uništiti mobitel.

Iako korisnici još od 2016. godine prijavljuju probleme s porukama u vezi s posebnim, ograničenim izdanjem WhatsApp Golda, opreza nikad dosta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije