Aplikacija WhatsApp za dva dana uvodi nova pravila

0
Radiosarajevo.ba
Aplikacija WhatsApp za dva dana uvodi nova pravila
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Korisnici WhatsAppa počeli su razmišljati isplati li se nastaviti koristiti aplikaciju pod cijenu novih pravila privatnosti.

Facebook, vlasnik WhatsAppa, malo se povukao i odlučio odgoditi uvođenje novih pravila do 15. maja, dakle za manje od 2 dana, piše The Verge.

Korisnici koji ne prihvate pravila moći će nastaviti koristiti aplikaciju, ali će ih “podsjećati” na to da su nova pravila stupila na snagu i da ih treba prihvatiti. U slučaju da ne prihvatite uslove profil neće obrisati, ali većina funkcija će biti onemogućena dok ne prihvate uslove.

"Niko neće izgubiti pristup svom računu na WhatsAppu 15. maja zbog ovih ažuriranja pravila korištenja. Posljednjih nekoliko sedmica prikazivali smo obavijest u WhatsAppu koja daje više informacija o nadogradnji.

Nakon što smo svima dali dovoljno vremena da pregledaju nova pravila, nastavit ćemo podsjećati one koji ih nisu imali prilike pregledati i prihvatiti. Nakon što prođe još nekoliko sedmica, podsjetnik će postati uporan", stoji na WhatsAppovim stranicama.

"Nećete moći pristupiti svojim razgovorima, ali ćete se moći javiti na dolazne telefonske i video pozive. Ako imate uključene obavijesti, moći ćete kliknuti na njih kako biste pročitali ili odgovorili na poruku te uzvratili propušteni poziv.

Nakon nekoliko sedmica ograničene funkcionalnosti, više nećete moći prihvatiti dolazne pozive ili vidjeti notifikacije i WhatsApp će prestati primati poruke ili pozive na vašem telefonu", navodi se u obavijesti.

Iz Facebooka tvrde kako se nova pravila prvenstveno odnose na kompanije koje koriste WhatsApp za komunikaciju s korisnicima i omogućit će im dijeljenje podataka s Facebookom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije