Whatsapp uveo nove opcije za svoje korisnike: Jeste li ih primijetili

Radiosarajevo.ba
Whatsapp uveo nove opcije za svoje korisnike: Jeste li ih primijetili
Twitter / Ilustracija

Znate za one "WhatsApp statuse" koji glume da su Instagram priče ili Snapchat, a niko ih zapravo ne doživljava? Od danas, piše The Verge, taj nikad procvjetali dio popularne aplikacije ulazi u novu fazu, pa ćete priču s WhatsAppa u druge sfere vašeg digitalnog svijeta moći podijeliti samo jednim klikom.

U beta verziji nove ere WhatsAppa opcija dijeljenja priče nalazi se ispod statusa, a možete je podijeliti izravno s Facebookom ili, pak, poslati na druge aplikacije, poput Instagrama ili Gmaila. Vaša objava i dalje će biti izbrisana nakon 24 sata.

WhatsApp je u vlasništvu Facebooka od 2014. godine, a tada je korisnicima obećano kako će popularna chat aplikacija raditi "nezavisno i autonomno". Činjenica da odsad možete spajati objave ne pomaže tom obećanju, pa automatsko dijeljenje neće biti moguće - svaku objavu s WhatsAppa koju želite na Facebooku morat ćete potvrditi.

Time WhatsApp pokušava oživjeti dio aplikacije koji je pokrenut 2017. godine, a koji vam, kao i na brojnim sličnim aplikacijama, omogućuje da fotografiju ili video podijelite na 24 sata. Danas ga koristi 500 milijuna ljudi a 2020. godine upravo će taj dio WhatsAppa biti mjesto s najviše reklama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije