Komunikacija / WhatsApp možda ipak počne naplaćivati poruke

04. 09. 2018. u 08:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U svijetu online komunikacije među lidere na tržištu svakako vrijedi svrstati WhatsApp.

Ova popularna aplikacija u vlasništvu je Facebooka, koji je prije 4 godine iskeširao čak 19 milijardi dolara kako bi je doveo pod svoje okrilje.

Poznata je činjenica kako Facebook traži na svakoj svojoj platformi način kako je monetizirati, a već je duže vremena u potrazi za najboljim načinom kako zaraditi na poznatoj komunikacijskoj platformi.

Ako je vjerovati natpisima koji su se pojavili u medijima, uskoro kreće monetizacija WhatsAppa i to na način da će naplaćivati članarinu firmama koje žele biti na WhatsAppu, piše PCChip.

WhatsApp je posljednjih mjeseci ušao u neku nazovimo je ‘crnu rupu’, gdje je s jedne strane smanjen priljev novih korisnika na mrežu, a s druge strane smanjeni su i prohodi koje je ova aplikacija donosila u vlastitu blagajnu.

Čelnici koji stoje iz WhatsAppa već duže vremena traže kvalitetan način kako monetizirati ovu aplikaciju, a čini se da su pronašli uspješan način i to u tome da počnu naplaćivati slanje poruka tvrtkama.

Sve one kompanije koje će u budućnosti htjeti slati marketinške i korisničke poruke trebati će platiti za to i određenu naknadu.

Iako je WhatsApp zamišljen kao aplikacija gdje će se obavljati besplatna komunikacija, čini se da sada neće biti problem promijeniti retoriku koju su zagovarali od samih početaka”, piše PCChip.

Cijena poruka kretati će se između 0.5 i 9 centi, a ovisiti će prije svega o tome u kojoj se zemlji korisnik nalazi.

Poruke će moći biti automatizirane, ali će ih moći slati i korisničke službe, što pak znači da je dozvoljen subjektivni pristup. Ipak, kada malo pogledamo cijenu koju smo spomenuli iznad, nekako se stječe dojam da će u budućnosti slanje takve poruke biti skuplje od slanja običnog SMS-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA