WhatsApp će omogućiti brisanje poslanih poruka, videa i fotografija

Radiosarajevo.ba
WhatsApp će omogućiti brisanje poslanih poruka, videa i fotografija
WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija na mobilnim uređajima za slanje poruka i multimedijalnih datoteka, a uskoro bi mogla postati još popularnija.

Naime, na Twitter računu @WABetaInfo pojavile su se informacije o novim opcijama koje WhatsApp priprema za neku od narednih verzija svoje istoimene aplikacije.

Kako je vidljivo iz priložene fotografije, WhatsAppovi korisnici dobit će mogućnost naknadne izmjene poslanih poruka te mogućnost potpunog opoziva (brisanja) tekstualnih, video i foto datoteka i sa tuđih mobitela. Nove opcije stižu pod prigodnim nazivima Edit i Revoke.

whatsappbeta.jpg - WhatsApp će omogućiti brisanje poslanih poruka, videa i fotografija

Izmjena ili potpuno brisanje sadržaja bit će jednostavno kao i sve druge dosadašnje opcije – bit će dovoljno dodirnuti i zadržati prst na spornom sadržaju nakon čega će se na zaslonu pojaviti izbornik s opcijama Edit i Revoke. Na ovaj način korisnici će moći izbjeći neugodnosti u koje bi upali da je druga strana slučajno pročitala poruku ili pogledala poslanu joj fotografiju ili video.

No, kako bi sve ostalo fair play, WhatsApp će na mjestu izbrisanog sadržaja ostaviti poruku kako se na tom mjestu nalazio sadržaj koji je u međuvremenu pošiljatelj odlučio obrisati, piše hrvatski Bug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije