Vizuelni identitet Zagreb Pride-a 2010.

Radiosarajevo.ba
Vizuelni identitet  Zagreb Pride-a 2010.


Na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma će se 19. juna održati vrhunac festivala Zagreb Pride, povorka ponosa, svojevrstan manifest slobode rodnog izražavanja, različitosti seksualnih opredjeljenja, pluralnosti ličnih i kolektivnih identiteta, a u skladu s tim su dizajnirani i plakati koji pozivaju zainteresovane na ovaj događaj.

Dizajneri su se poigrali sa prihvatljivim zagrljajima i poljupcima muškaraca na fudbalskom terenu i neprihvatljivom fizičkom bliskošću muškaraca van fudbalskog terena, zatim različitim shvatanjem provođenja vremena na plaži kada ga na isti način provode gay i straight ljudi, a naposljetku i različitim shvatanjem razgolićene stražnjice – ženskom se reklamira svaki drugi proizvod, a muška se ne viđa tako često.

Program festivala Zagreb Pride već je počeo, a između ostalog se sastoji od radionice „Ženovi & muške“, propitivanja teme istospolnog seksa u poeziji i prozi, predavanja o gay pornografiji od '60-ih godina do danas i brojnih popratnih programa.

Vizuelni identitet promo materijala festivala prati njegov zaigrani, a ipak neiscrpno dekonstruirajući karakter.







cunterview.net/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije