Video za 'Dan prijateljstva': Facebook danas obilježava 12. rođendan

Radiosarajevo.ba
Video za 'Dan prijateljstva': Facebook danas obilježava 12. rođendan

Najveća društvena mreža Facebook obilježila je danas 12. rođendan sa 1,5 milijardi aktivnih korisnika.

Društvena mreža je pokrenuta s ciljem da omogući povezivanje s prijateljima, kao i objavljivanje slika i videozapisa. Međutim, tokom godina ona je narasla i danas podržava video zapise od 360 stepeni, a koristi se i kao način da se provjeri nečija sigurnost u vrijeme bilo koje prirodne katastrofe.

Zuckerberg je pisao na Facebooku kako bi od korisnika tražio da 12. godišnjicu Facebooka proslave kao "dan prijateljstva". On je rekao: "Dana 4. februara nadam se da ćete mi se pridružiti u proslavi #friendsday kako bismo proslavili prijateljstva koja su obilježila vaš život".

Today is a day to celebrate friends. It's also Facebook's birthday, but today isn't about celebrating us. It's about...

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, 4 February 2015

Facebook korisnici će moći pregledati svoj video posvećen "danu prijatelja" iznad News Feeda.

Ova društvena mreža, u vremenu kada takav termin nije ni postojao, osnovana je kao interna mreža studenata Harvarda, a danas je mreža koja povezuje cijeli svijet.

Mark Zuckerberg Facebook je pokrenuo 4. februara 2004. godine, a već idućeg mjeseca s Harvarda se proširio na druge univerzitet i fakultete. Popularni Zid, kao jedna od prvih prekretnica u formiranju onoga što će mreža ubrzo postati, predstavljen je već u septembru iste godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije