Viber uveo dvije nove opcije: Ukoliko vidite obavještenje, ovo je u pitanju

0
Radiosarajevo.ba
Viber uveo dvije nove opcije: Ukoliko vidite obavještenje, ovo je u pitanju
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Aplikacija "Viber" najavila je uvođenje dvije inovacije - poslovni inboks i pretražive komercijalne naloge. Kompanija je saopštila da će nova ponuda sadržati te inovacije kao dio nove faze interakcije između brendova i korisnika unutar aplikacije.

Cilj je da se poveća prisustvo brendova na platformi, ali uz dalju zaštitu korisnika od prevaranata.

Istraživanja su pokazala, navodi "Viber", da 71 posto korisnika očekuje od kompanija da im pruže mogućnost za personalizovane interakcije, dok 82 posto kompanija planiraju da implementiraju strategiju koja pruža veću vrijednost korisnicima kroz ponudu ciljnih usluga.

Nova opcija na aplikaciji WhatsApp oduševila korisnike

Nova opcija na aplikaciji WhatsApp oduševila korisnike

Viber tako uvodi 'Poslovni inboks' na globalnom nivou, poseban prostor na platformi posvećen interakciji između brendova i korisnika, direktno dostupan u ekranu za dopisicanja svakog korisnika.

Poslovni inboks će biti aktiviran kada korisnik primi svoju prvu poslovnu poruku.

Za korisnike koji su imali prilike da razmenjuju poruke sa kompanijama i brendovima u prethodnom periodu, sva takva prepiska će automatski biti prebačena u 'Poslovni inboks' po uvođenju te funkcionalnosti na platformu od "Vibera", što će biti slučaj i sa onom koja bude stizala i ubuduće.

Ove aplikacije najviše troše bateriju

Ove aplikacije najviše troše bateriju

Poslovni inboks će omogućiti korisnicima da po svojoj želji organizuju interakcije sa brendovima na način koji im najviše odgovara, i to da: zakače razgovor sa nekim brendom na vrh svog Poslovnog inboksa, prebace bilo koji razgovor iz Poslovnog inboksa u glavni ekran sa privatnim chatovima, zakače bilo koji poslovni razgovor na vrh ekrana sa privatnm chatovima.

U isto vrijeme, biće mnogo lakše pronaći najnovije informacije koje kompanije i brendovi saopštavaju, jer će sanduče sa tim razgovorima biti zakačeno na vrh glavnog ekrana sa privatnim chatovima, što znači da se poslovne poruke neće miješati sa privatnim.

"Viber" će uvesti i "Komercijalne naloge", gdje će biti moguće pronaći sve načine da se ostvari interakcija sa brendom na jednom mjestu.

Da li ste ih isprobali: Ovo su nove i zanimljive opcije koje je uveo Viber

Da li ste ih isprobali: Ovo su nove i zanimljive opcije koje je uveo Viber

U njemu će biti sadržane sve poslovne informacije, usluge i dopisivanja na "Viberu", a da je nalog pritom lako pretraživ na platformi. Korisnici će moći da pretražuju "Poslovne naloge" proaktivno tako što će ukucati ime brenda ili kompanije u prostor za pretragu na "Viberu".

Kada budu ušli u Komercijalni nalog po izboru, korisnicima će se prikazati naziv brenda, logotip, simbol da je nalog verifikovan, opis, kontakt-podaci i spisak kanala komunikacije dostupan na "Viberu".

Nalozi će moći da se prosledjuju drugim korisnicima, što povećava prisutnost i vidljivost brenda. Kompanija je saopštila da će nova ponuda sadržati te inovacije kao dio nove faze interakcije između brendova i korisnika unutar aplikacije.

Ova funkcionalnost omogućava da se sve poruke iz zvaničnih naloga brendova arhiviraju i organizuju unutar jednog sandučeta (poput notifikacije iz banke, potvrda porudžbine od servisa za dostavu, posebne porudžbine iz radnje itd).

Viber grupe će nas otjerati u grob: Mame "mrcvare" učiteljice i trenere

Viber grupe će nas otjerati u grob: Mame "mrcvare" učiteljice i trenere

Za korisnike koji su imali prilike da razmenjuju poruke sa kompanijama i brendovima u prethodnom periodu, sva takva prepiska će automatski biti prebačena u "Poslovni inboks" po uvođenju te funkcionalnosti na platformu od "Vibera", što će biti slučaj i sa onom koja bude stizala i ubuduće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije