Kompanije / LG kompanija prestaje sa proizvodnjom pametnih telefona

05. 04. 2021. u 11:21:00 Fena

Shares: 0

Kompanija LG Electronics saopštila je da ukida svoje poslovanje s pametnim telefonima zbog gubitaka sa kojima su se susreli posljednjih godina, prenosi Fena.

U januaru je ova južnokorejska kompanija izjavila da razmatra sve moguće mjere nakon što je u proteklih šest godina izgubila oko 4,5 milijardi američkih dolara.

LG je napravio mnoge inovacije, uključujući ultra širokokutne kamere, popevši se na treće mjesto po veličini proizvođača pametnih telefona u 2013.

Čelnici ove kompanije su rekli da je tržište mobilnih telefona postalo "nevjerojatno konkurentno".

Iako su Samsung i Apple dva najveća igrača na tržištu pametnih telefona, LG se susretao i sa svojim hardverskim i softverskim problemima.

LG je i dalje treći najpopularniji brand u Sjevernoj Americi, ali ne i na drugim tržištima. Međutim, LG telefoni i dalje se često koriste na domaćem južnokorejskom tržištu.

Ova strateška odluka kompanije da napusti izuzetno konkurentan sektor mobilnih telefona omogućit će LG-u da usmjeri svoje resurse na druga područja, poput komponenti za električni vozila, sistema za pametne kuće, robotike i umjetne inteligencije, naveli su iz LG-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA