Uskoro na pametnim telefonima: Stiže nova generacija Skype aplikacije

Radiosarajevo.ba
Uskoro na pametnim telefonima: Stiže nova generacija Skype aplikacije
Microsoft je najavio novu generaciju Skype aplikacije, čije će novine korisnici širom svijeta imati prilike da otkriju prvo na mobilnim platformama – Android, a potom i iPhone, a zatim stiže i na desktop uređaje.

Riječ je o novom Skype-u, a ne samo o ažuriranju postojeće aplikacije, već o potpuno novom iskustvu, kako za developere, tako i za krajnje korisnike.

Obnovljen od temelja do vrha, Skype sada znatno poboljšava načine povezivanja, dok je chat u fokusu funkcija, piše Benchmark.

Microsoft je odlučio da zadrži ono što čini suštinu koncepta – stvaranje značajne povezanosti među ljudima, bez obzira na udaljenost – ali sada nudeći ličnije, povezanije i bliže iskustvo komunikacije, gdje god da se nalazimo i koju god platformu da koristimo.

Skype1.jpg - Uskoro na pametnim telefonima: Stiže nova generacija Skype aplikacije

Skype



Grupna ćaskanja će sa novom generacijom Skype aplikacije postati življa, izražajnija, i što je najvažnije – personalizovana.

Gdje god da smo Skype pruža mogućnost da jednostavno stvaramo sadržaj, igramo se i dijelimo trenutke iz svakodnevnog života – ukratko da budemo kreativnije i pametnije povezani sa ljudima do kojih nam je najviše stalo, i sve to kroz jednu aplikaciju, povezanu sa svim našim uređajima.

Dizajniran je potpuno novi korisnički interfejs, sa ciljem da omogući bolje dijeljenje sadržaja, bolji chat i zajedničko kreiranje materijala, sa posebnim fokusom na pružanje opcije da korisnici personalizuju sadržaj.

Tu je i integrisana kamera, dostupna jednim prevlačenjem prsta preko ekrana, kako bi korisnicima bilo olakšano bilježenje i dijeljenje inspirativnih trenutaka iz svakodnevnog života. Fotografije se mogu personalizovati uz pomoć naljepnica, filtera i napomena.

Highlights je nova karakteristika Skype-a, koja omogućava da napravimo Highlight Reel našeg dana sa fotografijama i video zapisima. 

Globalna dostupnost odvijaće se u fazama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije