Upozorenje na prevaru: Dvije žene u Hrvatskoj ostale bez 8.750 KM, evo na koji način

1
Hina
Upozorenje na prevaru: Dvije žene u Hrvatskoj ostale bez 8.750 KM, evo na koji način
FOTO: Pixabay / Ilustracija/Mobitel

Policijska uprava primorsko- goranska javila je tri prijavljena slučaja krađe u kojima prevaranti na sve maštovitije načine kradu novac i vrijednosti od starijih osoba, ovoga puta putem lažnog predstavljanja putem SMS-a.

Dvije žene u dobi od 71 i 56 godina 6. i 7. juna su primile SMS poruke s nepoznatih brojeva, a u oba slučaja su se pošiljatelji predstavljali kao njihovi sinovi, uz objašnjenje da im se mobitel pokvario te se zbog toga javljaju s tog nepoznatog broja. Tražili su uplatu novca na određeni broj računa, kako bi mogli kupiti novi mobitel, a to su žene i učinile.

Obje su ubrzo shvatile da nisu komunicirale sa svojim sinovima, nego da su novac uplatile prevarantima. Oštećene su za oko 4.480 eura (više od 8.750 KM).

Navijači Turske napravili sjajnu atmosferu u Dortmundu

Navijači Turske napravili sjajnu atmosferu u Dortmundu

U trećem slučaju je hrvatska državljanka u dobi od 93 godine pustila u stan na području Vežice u Rijeci dvije nepoznate osobe, muškarca i ženu, koji su se lažno predstavili kao stanari zgrade.

Rekli su joj da su izgubili ključeve zgrade i svog stana te je zamolili da u njenom stanu pričekaju predstavnika stanara koji treba donijeti ključeve. Nakon kraćeg boravka u stanu su otišli, a žena je primijetila da joj nedostaje nakit i novac, vrijednosti oko 500 eura (skoro 980 KM), te je prijavila policiji, javlja Poslovni.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije