Upozorenje iz FBI-a: Ako putujete i trebate internet, ovo nikako nemojte raditi

Radiosarajevo.ba
Upozorenje iz FBI-a: Ako putujete i trebate internet, ovo nikako nemojte raditi
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Vrijeme blagdana i praznika mnogi će iskoristiti za putovanja i odmor, a svim putnicima FBI uputio je važno upozorenje kojeg bi se trebali pridržavati ako žele zaštititi svoje podatke.

Putovanje, naravno, ne može proći bez povezanosti s internetom i vjerojatno će veliki broj putnika već pri dolasku na aerodrom poželjeti spojiti se online i provjeriti što ima novo na Facebooku i Instagramu, jesu li dobili nove mailove i slično.

Pri tome mnogi će se na aerodromu spojiti na javni i otvoren W-iFi, a isto će napraviti i u hotelima, restoranima i drugim mjestima na kojima postoji mogućnost spajanja na mrežu.

Svi sigurnosni stručnjaci upozoravaju kako je to jako loša ideja, a sada su isto poručili i iz FBI-a: Nemojte dopustiti da vam se telefon, laptop, tablet ili drugi uređaji automatski povezuju na besplatne bežične mreže dok ste daleko od kuće.

To je pozivnica hakerima da pristupe vašim uređajima. Dodali su da, jednom ako pristupe telefonu ili računalu, hakeri mogu na njih postaviti malware, ukrasti lozinke i PIN-ove ili čak preuzeti kontrolu nad kamerom, sve bez znanja korisnika, naravno.

Nastavak teksta pročitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije