Umro pjevač koji je trebao otvoriti Svjetsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Umro pjevač koji je trebao otvoriti Svjetsko prvenstvo
Siphiwo Ntshebe (Foto: siphiwo.org)

Južnoafrička operna zvijezda Siphiwo Ntshebe, koji je trebao pjevati na svečanom otvaranju Svjetskog prvenstva u Johannesburgu, umro je od meningitisa.

Siphiwo Ntshebe zbog lošeg je zdravstvenog stanja još prošle sedmice primljen u bolnicu u Port Elizabethu.

U saopćenju organizatora SP-a navodi se kako je bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandela odabrao upravo ovog južnoafričkog tenora da pjeva na svečanosti otvaranja SP u Johannesburgu 11. juna.

Prvi čovjek diskografske kuće Epic Recordsa Nick Raphael rekao je kako je njegov asmrt tragedija za sve one koji su vjerovali u snagu muzike.

Pjesma Hope na otvaranju SP trebala je biti izvedena premijerno.

Blatter: Ntshebeova smrt je veliki gubitak

"Ovaj mladi čovjek, čiji je talenat prepoznao i podržavao niko drugi do Nelson Mendele, trebao je taj talenat pokazati milionima ljudi širom svijeta", rekao je Sepp Blatter, predsjednik krovne kuće svjetskog nogometa i istakao da je Ntshebeova smrt je veliki gubitak za muziku, soport i afrički narod.

"Preminuo je uoči prvog Svjetskog nogometnog prvenstva na afričkom tlu, ali mi nismo gospodari naše sudbine da bi to mogli spriječiti", dodao je Blatter i uputio saučešće Siphiwovoj porodici.

net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije