Twitter zabranio korisnicima promociju svojih računa na drugim mrežama

0
Hina
Twitter zabranio korisnicima promociju svojih računa na drugim mrežama
Foto: Pexels / Ilustracija

Twitter je u nedjelju rekao da će ukloniti račune koji su otvoreni samo u svrhe promoviranja drugih društvenih mreža i sadržaj koji sadrži linkove i korisnička imena.

Taj korak će utjecati na sadržaj društveno medijskih platformi poput Facebooka i Instagrama, uz Mastadon, Truth Social, Tribel, Nostr i Post, tvitala je podrška Twittera.

[twitter]https://radiosarajevo.ba/magazin/tech/twitter-raspustio-vijece-za-povjerenje-i-sigurnost/477602[/twitter]

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Bivši šef Twittera Jack Dorsey koji je nedavno uložio u medijsku platformu Nostr, odgovorio je Twitter podršci jednom riječju: "Zašto?". U odgovoru jednom drugom korisniku u pogledu zabrane promoviranja Nostra, Dorsey je rekao da "nema smisla."

Videoplatforma TikTok, u vlasništvu kineske kompanije ByteDance Ltd, nije uključena na tu listu. Prošle sedmice Twitter je raspustio svoje Vijeće za provjere i sigurnost, volontersku skupinu osnovanu 2016. godine u svrhu savjetovanja platforme po pitanju odluka koje se tiču mreže.

Promjena politike uslijedila je nakon drugih Twitterovih odluka otkad je Elon Musk, čelnik Tesle, kupio društvenu mrežu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije