Twitter sve više liči na Facebook: Uskoro nove promjene

Radiosarajevo.ba
Twitter sve više liči na Facebook: Uskoro nove promjene

Twitter je najavio velike promjene u izgledu korisničkih profila na ovoj društvenoj mreži. Novi profili trenutno su dostupni samo malom dijelu korisnika, a tokom sljedećih sedmica trebali bi postati dostupni svima. 

Ono što je posebno zanimljivo u novom izgledu profila na Twitteru jeste da jako podsjeća na svog najvećeg konkurenta – Facebook. Kao i na mreži Marka Zuckerberga, korisnici Twittera u budućnosti će na svom profilu pri vrhu stranice imati veliku naslovnu fotografiju (cover), dok će se s lijeve strane nalaziti profilna fotografija.

U novom dizajnu Twitter je dao mnogo više važnosti fotografijama i najpopularnijim tvitovima koji će biti nešto veći u odnosu na ostale objave kako bi korisnici koji pregledavaju profil i objave na njemu mogli jednostavnije pronaći najzanimljiviji sadržaj.

Kritike korisnika

Također, korisnici će moći označiti jedan tvit i postaviti ga na vrh stranice, a dodana je i mogućnost filtriranja sadržaja prilikom pregledavanja timelinea drugih tviteraša te će se moći pregledavati samo obični tvitovi, tvitovi s fotografijama i videozapisima te tvitovi i odgovori na njih.

Na BBC-u upozoravaju kako su brojni korisnici ove mreže kritizirali novi dizajn pa tako dio njih smatra da je ekipa u ovoj kompaniji pretjerala jer se ovim promjenama gubi jednostavnost koja karakterizira ovu društvenu mrežu. 

"Grozno! Twitter se pretvara u Facebook", komentirao je jedan korisnik dodavši da s novim redizajnom Twitter gubi sve ono zbog čega je prije bio dobar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije