Twitter radi na uvođenju opcije na koju se dugo čekalo

0
Radiosarajevo.ba
Twitter radi na uvođenju opcije na koju se dugo čekalo
Foto: Unsplash / Novine na ovoj društvenoj mreži

Twitter je potvrdio da radi na opciji za uređivanje koji bi korisnicima omogućio da mijenjaju tvitove nakon što ih objave.

Ova vijest dolazi nakon što je Elon Musk u anketi na Twitteru pitao pratitelje žele li tu opciju. Mnogi korisnici već dugo traže opciju za uređivanje. Twitter je rekao da će u narednim mjesecima početi testirati tu ideju.

"U narednim mjesecima počinjemo testiranje unutar Twitter Bluea kako bismo saznali šta radi, a što ne i što je moguće", rekao je komunikacijski tim ove kompanije. Korisnici Twitter Bluea, usluge pretplate na platformi, dobivaju rani pristup značajkama koje se testiraju.

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

S funkcijom uređivanja korisnici mogu ispraviti pravopisne pogreške i druge pogreške u tvitu bez gubitka odgovora i lajkova koje su već stekli. Jay Sullivan, potpredsjednik ove firme, rekao je da to bila najtraženija Twitter opcija dugi niz godina.

Konkurentske platforme kao što su Facebook i Instagram već dopuštaju korisnicima da uređuju svoje objave, pa se čini da je novi šef firme otvoren za tu ideju, piše Index.

Elon Musk je u ponedjeljak objavio anketu u kojoj je glasalo već više od četiri miliona ljudi, no Twitter kaže da je počeo raditi na ovoj opciji za uređivanje prije nego je vlasnik Tesle imenovan u odbor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije