Traveldrinkdine.com o ljepotama Mostara: Sjednite na most i gledajte spektakl

Radiosarajevo.ba
Traveldrinkdine.com o ljepotama Mostara: Sjednite na most i gledajte spektakl
/ Lucerne

Ljeto je i ovo je vrijeme kada gradom Mostarom vrve turisti. O tome je posljednjih dana pisao portal Traveldrinkdine.com te dao i još jedno prestižno priznanje Mostaru. Spomenuti portal ga je uvrstio na popis nevjerovatno slikovitih gradova koje treba posjetiti.

Na ovoj stranici piše kako je Mostar historijski grad smješten u dolini rijeke Neretve u Bosni i Hercegovini. Grad u kojem se nalazi popularni Stari most koji predstavlja srce i dušu grada.

Tokom ljetnih mjeseci, Mostar predstavlja popularnu turističku destinaciju, zbog čega se upravo u ovom periodu formiraju velike gužve, posebno u starom dijelu grada gdje je smješten Stari most, piše Traveldrinkdine.com.

Na ovoj stranici su podsjetili kako je Stari most srušen 90-ih godina, a nakon obnove 2004. godine uvršten je na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Popularna atrakcija za turiste koji dođu u Mostar jeste gledanje mještana koji uz novčanu naknadu skaču s mosta.

Zato poručuju svojim čitateljima: kupite sebi sladoled, sjednite na most i gledajte spektakl! Za one kojima to nije dovoljno, preporučuju šetnju starom kaldrmom, posjetu obližnjim kafićima, barovima i trgovinama koje se nalaze s obje strane mosta.

Na ovoj listi Mostar je zauzeo drugo mjesto, odmah iza mjesta Bellagija u Italiji koje je poznato po vili glumca George Clooneyja, jezeru Como te veličanstvenim Alpama u pozadini.

Treće mjesto na popisu zauzelo je jezero Bled u Sloveniji, a dalje su preporučeni Lake Louise u Alberti u Kanadi, Lucern u Švicarskoj, selo Hallstatt u Austriji, te Chamonix u Francuskoj, poznati skijaški centar, mjesto u kojem su održane prve zimske olimpijske igre 1924. godine. Ovo mjesto je jedno od najvažnijih alpinističkih centara na svijetu, jer se nalazi u podnožju masiva Mont Blanc.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije