Svježe meso dinosaurusa (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Svježe meso dinosaurusa (VIDEO)


Reklamna agencija kojoj je Bosch povjerio kreiranje reklamne kampanje za svoju novu liniju zamrzivača i frižidera, VitaFresh, zaigrano je pristupila zadatku.

Uzevši za poligon supermarket – mjesto gdje svi tražimo svježe namirnice, a naročito kad je u pitanju meso – berlinska reklamna agencija DDB u frižidere je postavila svježe mamutske odreske, sočnu nogu dinosaurusa i filete sličnih, davno izumrlih životinja – "jer Bosch zamrzivači čuvaju svježinu namirnica ma koliko dugo vam trebalo".



Pakovanja su, dakako, bila brendirana Boschom, a svi kupci koji su naišli na gigantske svježe komade mesa iz paleolita su se dobro zabavili ili makar zbunili. Kupci su nakon pretrpljenog šoka mogli jednostavno, preko koda, doći do weba gdje su dobili više informacija.

Ova zanimljiva kampanja dobro se odrazila na prodaju Boschevih novih proizvoda, ali je jednako natjerala kupce da u većem broju dođu u supermarkete u kojima su postavljena pakovanja dinosauretine – metod usmene predaje pokazao se savršeno učinkovitim.

http://www.youtube.com/watch?v=gCUJrn68uSM&feature=related

notcot.org/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije