Švedski sastav Miike Snow za RadioSarajevo (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Švedski sastav Miike Snow za RadioSarajevo  (VIDEO)


Švedski sastav Miike Snow, koji je publiku osvojio hitom “Black and Blue“, susrećemo na ovogodišnjem Exitu.

„Volimo EXIT, prvi smo put ovdje i prelijepo je. Predivan ambijent, dobra atmosfera, zanimljiva historija mjesta“, kažu momci iz benda Miika Snow.

Elektro pop sastav iz Švedske, Miike Snow, iako iza sebe ima samo jedan album izdat krajem prošle godine, važi za jedan od najinteresantnijih bendova tog muzičkog pravca.

„Ja na bini plešem cijelo vrijeme i momci mi govore da se smirim i više koncentrišem na sviranje“, kaže Christian Karlsson za Radio Sarajevo.

Pontus Winnberg i Christian Karlsson su imena dvojica članova benda, koji su poznatiji kao duo Bloodshy & Avant. Pomenuti dvojac, zajedno sa Andew Wyatt-om, čine Miike Snow, trojku koja je svojim prvim i, za sada jedinim albumom već obišla neke od najvećih muzičkih festivala, među kojima su Lollapalooza, Osheaga festival, V festival, Melt!, Latitude, Coachella, Sasquatch.

“Ako publika počne miješati kukovima mislim da smo ispunili naš cilj”, kaže Pontus Winnberg.

Pontus Winnberg i Christian Karlsson sarađivali su sa muzičarima kao što su Madonna, Kylie Minogue, Jennifer Lopez, Kelis, Britney Spears.

http://www.youtube.com/watch?v=X7Uwj1aoVFE


goran,radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije