Sve spremno za Hartera Festival 2010.

Radiosarajevo.ba
Sve spremno za Hartera Festival 2010.


Hartera Festival pokrenula je grupa entuzijasta 2005., ne nadajući se da će nekoliko godina kasnije njihov projekat postati jedan od najvažnijih muzičkih festivala u Hrvatskoj.

E pa, Hartera se ove godine u svojoj rodnoj Rijeci dešava po šesti put, i tradicionalno ugošćava zvučna imena muzičke industrije.

Šesta Hartera će se održati od 10. do 12. juna u bivšoj riječkoj tvornici papira, a neki od bendova i muzičara koji nastupaju su njemački bend Atari Teenage Riot, britanski DJ Duke Dumond, britanci Klaxons, domaćice Dubioza Kolektiv, Bambi Molesters i TBF, a cijeli program možete pogledati na službenoj stranici festivala.

Prateći program podrazumijeva i PechaKucha Night Rijeka Vol.2 na kojoj će se u različitim granama umjetnosti predstaviti umjetnici iz regije (među kojima i Damir Urban sa svojim slikama i crtežima), zatim performere Amerikanca Karisa i Norvežanina Håvve Fjell. Sve se dešava u specifičnom ambijentu bivše tvornice papira, preuređene tako da bi što bolje odgovarala novoj svrsi.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije