Svakodnevni život je nezamisliv bez ovih kuhinjskih aparata

2
Promotivni tekst
Svakodnevni život je nezamisliv bez ovih kuhinjskih aparata
Foto: Topizbor / Pekač hljeba

Svi znamo da bez pojedinih kućanskih aparata jedna kuhinja ne može funkcionisati kako treba (frižider, električna peć, kuhinjska napa, mašina za suđe...), ali postoje i manji uređaji koji nisu neophodni, ali uveliko olakšavaju svakodnevnicu.

Riječ je o, naprimjer, mikrovalnim pećima, aparatima za kafu, sokovnicima, tosterima, mikserima, sjeckalicama, pekačima hljeba i slično. U nastavku vam donosimo neke prednosti korištenja ovih aparata, a ukoliko se pitate koje marke su najbolje onda tu nema sumnje – Gorenje i Bosch ne samo da su lideri u proizvodnji bijele tehnike i kućanskih aparata, već su garant kvalitetnih proizvoda. Na vama je samo da napravite top izbor za sebe i svoju kuhinju.

Mikrovalne peći

Mikrovalna peć jedan je od najkorisnijih malih kuhinjskih aparata. Veoma je praktična za brzu pripremu hrane, za zagrijavanje i odmrzavanje hrane, odleđivanje određenih namirnica pa čak i zagrijavanje posuđa. Uveliko je ova mala korisna kutijica ostala neizostavan pomagač u velikom broju domaćinstava, jer današnji brzi tempo života zahtijeva praktičnost i brzinu u svemu, koliko god je to moguće. Tako ćete vrlo lako obrok koji ste spremili čak i dan ranije moći za samo nekoliko minuta podgrijati po povratku s posla, a hrana će biti topla i ukusna kao da je tek pripremljena. Ukoliko, ipak, odlučite pripremiti ručak po dolasku s posla, ali niste odmrznuli određenu namirnicu ni za to ne morate brinuti jer je u mikrovalnoj možete odlediti u vrlo kratkom roku. Mikrovalne peći lake su i za rukovanje, izuzetno su izdržljive i mogu trajati godinama. S obzirom na to da postoje samostojeći i ugradbeni modeli na vama je samo da izaberete koja vam više odgovara, kao i to koliki kapacitet peći vam je potreban.

Foto: Topizbor / Aparat za kafu

Aparati za kafu

Kafa je već od davnina prepoznata kao napitak bez kojeg veliki broj ljudi ne može započeti dan. Stoga su proizvođači, osim one za ugostiteljske objekte, počeli praviti i aparate za kafu za kućnu upotrebu. Oni koji ovaj aparat već imaju kući tvrde da se to bila jedna od njihovih boljih investicija jer sada u svakom trenutku sebi sami mogu napraviti omiljeni napitak na način na koji žele.

Vrhunski aparati, osim klasičnog espressa imaju i brojne druge opcije, poput pripreme capuccina, caffe lattea i prilagođenih programa kojima možete napraviti kafu baš prema svojim željama.

Sokovnici

Uvijek je pravo vrijeme za unos vitamina u organizam, a jedan od najjednostavnijih načina za to su prirodni sokovi. Osim što su hranjivi i pozitivno utiču na naš imunitet, prirodni sokovi su osvježavajući, ukusni i ne sadrže vještačke tvari. Najukusniji sok od raznog voća uz pravi sokovnik možete napraviti bilo kada i za vrlo malo vremena, a sigurni smo da će i vašoj djeci na ovaj način biti mnogo interesantnije da unose vitamine u svoj organizam. Sokovnik je mali, ali izuzetno praktičan aparat za sve ljubitelje zdravog voćnog napitka. Postoje sokovnici različite snage i kapaciteta, sa nekoliko brzina i sa opcijama kao što su automatsko izbacivanje pulpe i cijeđenje cijelog voća.

Tosteri

Ukoliko ste ljubitelj sendviča onda sigurno posebno uživate u onim tostiranim. Zbog toga je toster jedan od najkorisnijih malih aparata koji vaša kuhinja treba da ima. Postoje različite vrste tostera, a najčešće se koriste električni roštilj tosteri, tosteri za sendviče, uređaji za vafle i mafine, te klasični tosteri.

Mikseri

Ono što svaka kuhinja sigurno ima je mikser. To je univerzalno pomoćno sredstvo za pravljenje različitih vrsta jela – od slanih do slatkih i najbolji je pomagač svake domaćice za miješanje različitih namirnica. Postoje različiti modeli, od onih sa posudom i bez posude, do onih sa više i manje brzina. Također, za one koji imaju manje potrebe za mikserom preporuka je da nabave štapni mikser koji su veoma korisni.

Foto: Topizbor / Sjeckalica

Sjeckalice

Sjeckalica je jedan od aparata koji nam mogu uštedjeti mnogo vremena i biti veoma korisni u pripremanju određenog jela. U sjeckalici možete sjeckati, gnječiti ili miješati više vrsta hrane i to sve mnogo brže nego da to radite ručno. Uz sjeckalice i spremanje obroka postaje drugačije iskustvo, ali i sigurnije jer ne postoji više opasnost da se povrijedite. Lako se i čisti pa je također jedan od omiljenih malih aparata u brojnim kuhinjama.

Pekač za hljeb

Ljubitelji domaće hrane znaju koliko je zdrav i ukusan domaći hljeb, a pogotovo koliko lijepo miriše dok se peče. Nekada se hljeb isključivo pekao u tepsijama i u peći, ali moderno vrijeme donijelo je i moderne i brže načine pečenja hljeba. Tako je pekač za hljeb postao omiljeno sredstvo za pripremanje čak i kod onih koji nisu baš neki stručnjaci za pripremanje domaćeg hljeba jer pekač većinu posla odradi sam. Naime, pekač mijesi tijesto, pušta ga da naraste koliko je potrebno, a zatim ga peče u savršenu veknu. Na vama je samo da pripremite sastojke i da uživate u vrhunskom okusu svježe pečenog hljeba.

Sve ovo i još mnogo toga za svoj dom potražite u online prodavnici Topizbor.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije