Stručnjak tvrdi: Obrišite ovu aplikaciju i baterija će vam trajati duplo duže

0
Radiosarajevo.ba
Stručnjak tvrdi: Obrišite ovu aplikaciju i baterija će vam trajati duplo duže
Foto: Radiosarajevo / iPhone

Jedna od najčešće korišćenih aplikacija troši najviše baterije na mobilnom telefonu. Svi je imamo i svakodnevno upotrebljavamo, a nismo ni svjesni štetnih posljedica.

Ekonomista industrije mobilne telefonije John Cocier, izbacio je izveštaj, koji prenosi highsnobiety, u kojem otkriva da brisanjem samo jedne aplikacije, možete duplirati životni vek baterije.

Ovo "otkriće" je napravio koristeći Apple iPhone, za koji se pretpostavljalo da će imati dovoljno jaku bateriju da izdrži cijeli dan. Ali, na njegovu žalost, uskoro je otkrio da je Facebook, od svih aplikacija, u stvari odgovoran za pražnjenje većeg dijela baterije.

Detalji pucnjave na Baščaršiji: Ranjen 29-godišnji Sarajlija

Detalji pucnjave na Baščaršiji: Ranjen 29-godišnji Sarajlija

Sada, pošto svako koristi svoj telefon drugačije, procenti iskorištenosti baterije na njegovom telefonu nam i nisu toliko bitni, mada je dovoljno reći da sve ostale aplikacije zajedno, troše svega nekoliko procenata više od od te jedne aplikacije.

Ono što se može zaključiti bez sumnje je, da Facebook zaista jako puno troši bateriju i nije optimizovan u tom smislu, što je začuđujuće, imajući u vidu da je najkorišteniji, javlja Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije