Stiže još jedna velika promjena na Facebooku

Radiosarajevo.ba
Stiže još jedna velika promjena na Facebooku

Facebook testira masivnu promjenu news feeda u potezu koji mnogi nazivaju "najvećom stvari" koja je zadesila Facebook.

Kako se očekuje, u news feedu bi trebalo biti mnogo, mnogo više objava, pogotovo vijesti, a Facebook će naglasiti da li se radi o informacijama iz svijeta, sporta ili, recimo, hrane. Kad kliknete na tu objavu, idete na novi "tab" news feeda u kojem će vam listati samo vijesti iz kategorije koju ste odabrali.

„Ljudi su tražili opciju da vide više vijesti o nekoj temi koja ih zanima“, saopćili su iz Facebooka.

Cilj je animirati korisnike da i na Facebooku vide više vijesti, slično kao na Twitteru.

„Mnogo je više sadržaja. Zanimljivo je kad kliknem na, recimo, kategoriju vijesti iz svijeta, objavljuje i postove mojih prijatelja na temu“, kazao je za Mashable Tom Critchlow, konsultant koji je prvi objavio screenshot promjena.

Postoji i mogućnost da odaberete samo teme koje vas zanimaju – primjerice, ne zanima vas sport, postoje kategorije muzika, ljubimci...

Critchlow, koji je uključen u testiranje, kaže da je ovo velika promjena, da će Facebook news feed sada više ličiti na platformu za dobivanje vijesti, dok će Facebook grupe, Instagram i Messenger biti „mjesta“ za podjelu ličnog sadržaja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije