Steven Spielberg snima seriju u stilu "Avatara"

Radiosarajevo.ba
Steven Spielberg snima seriju u stilu "Avatara"

Steven Spielberg

Terra Nova
naziv je Spielbergovog projekta o putovanju kroz vrijeme. Riječ je o pravom filmskom epu koji opisuju kao svojevrsni spoj Avatara i Land Of The Lost, veliki povratak Stevena Spielberga spektaklima, ali ovog puta ne u formi filma, već u obliku TV serije – nakon što je završio s produkcijom ratnog spektakla The Pacific, sada se, prvi put nakon Jurskog parka, u velikom stilu vraća dinosaurima pa ih u formi nove televizijske serije Terra Nova donosi na Fox.

Premijera je planirana za 2011. godinu, a priča govori o porodici Shannon i naučnicima koji spašavaju ljudsku rasu tako što se iz godine 2149. vraćaju 150 miliona godina u prošlost, u doba dinosaura.

Uz Spielberga, projekt produciraju i Peter Chernin, Brannon Braga (24, Zvjezdane staze: Enterprise) i David Fury (Lost, Buffy – Ubica vampira), a prva slika koja je izišla u javnost, zapravo vizualni koncept serijala, ukazuje na to da bi serija Terra Nova itekako mogla biti inspirirana Avatarom i njegovim vizualima.


tportal.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije