Šta se najviše skidalo u posljednjem desetljeću: Koje su nam najdraže aplikacije

Radiosarajevo.ba
Šta se najviše skidalo u posljednjem desetljeću: Koje su nam najdraže aplikacije
Foto: Arhiv / Ilustracija

Ako će drugo desetljeće 21. stoljeća ostati po nečemu upamćeno, to je sigurno pojava pametnih telefona.

Sad je teško zamisliti život bez njih, ali prije samo deset godina u Americi su 62 miliona ljudi imala pametne telefone, dok je sada taj broj porastao na 265 miliona, piše Indy100. U Ujedinjenom Kraljevstvu samo je 17% populacije imalo pametni telefon prije deset godina, a sada ga ima 78% stanovnika ove zemlje.

Aplikacije su jedan od najrevolucionarnijih elemenata pametnih telefona, posebice one za društvene mreže.

Otkriven je popis aplikacija s najvećim brojem preuzimanja u prošlom desetljeću i nikoga ne iznenađuje to što se Facebook našao na prvom mjestu, a Facebookov Messenger na drugom.

Na trećem je mjestu WhatsApp, na četvrtom Instagram, a peto je zauzeo Snapchat. Za njima slijede Skype, TikTok, UC Browser, YouTube i Twitter.

Ova lista napravljena je kombiniranjem podataka s Google Playa i App Storea.

Kao što se može vidjeti, četiri aplikacije koje su najviše preuzimane u vlasništvu su Facebooka (Facebook, Facebookov Messenger, WhatsApp i Instagram), što znači da Mark Zuckerberg posjeduje veliki dio današnjeg virtualnog prostora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije