Slash dolazi u beogradsku Arenu

Radiosarajevo.ba
Slash dolazi u beogradsku Arenu

Gitarska ikona Slash održat će koncert u beogradskoj Areni, 31. jula, u organizaciji Arene Beograd i Beotona.

Saul Hudson, poznat pod nadimkom Slash, jedan je od najboljih i najtraženijih gitarista posljednjih 30 godina, podjednako samouvjeren i u hard rocku i u popu. Kao vodeći gitarist Guns N’ Roses, Slash je učvrstio svoju reputaciju ekspresivnog izvođača ali i po napuštanju benda tokom devedesetih, počeo je da ostavlja vlastiti pečat na albumima drugih izvođača, a bio je i dio super grupe Velvet Revolver, navodi se u saopćenju.

Time Magazin ga je 2009. godine svrstao na drugo mjesto 10 najboljih električnih gitarista svih vremena, a također nalazi se i na 21. poziciji Gigwise liste 50 najslavnijih gitarista ikada. Njegov solo u pjesmi November Rain i dalje drži rekord u dužini.

Slash je 2009. godine počeo raditi na svom solo albumu, angažirajući različite vokale za numere. 6. aprila 2010. godine album se pojavio u prodaji uključujući pjevače kao što su Fergie, Chris Cornell, Ozzy Osbourne, Iggy Pop i drugi.

U okviru svjetske turneje povodom izdanja albuma Slash dolazi u Beograd, a kao pjevač, s njim će nastupiti Myles Kennedy, frontmen benda Alter Bridge.

Ulaznice po cijenama od 2700, 3000 i 3500 dinara mogu se kupiti na sljedećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, Ušće Shopping centar, knjižara Delfi (SKC), Dom sindikata, Gigstix te putem interneta na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije