Skull-Breaker Challenge - Izazov koji je zabrinuo mnoge roditelje

Radiosarajevo.ba
Skull-Breaker Challenge - Izazov koji je zabrinuo mnoge roditelje
Screenshot / Skull-Breaker Challenge

Opasna igra, koju nazivaju Skull-Breaker Challenge krenula je na svoj put oko svijeta iz Južne Amerike, gdje je nazivaju 'Rompcráneos'.

Mi bismo je slobodno mogli nazvati izazovom slomljene lubanje, jer upravo o tome je riječ. Otkako se pojavio na Tik Toku, ovaj je izazov postao je planetarno poznat pa sad mladi sa svih strana svijeta riskiraju glavu (i to doslovno) ne bi li njihova glupost doživjela desetak sekundi globalne slave. 

O čemu je riječ?

Tri osobe - a obično je riječ o mladićima ili čak dječacima, ponekad i djevojkama - stanu jedna do druge i gledaju u kameru. Dvije osobe, s lijeve i desne strane, poskoče istovremeno, a za njima skoči i osoba u sredini. Dok je u zraku, drugo dvoje podmeće joj noge kako bi osoba u sredini izgubila ravnotežu i pala na tlo. Udari li pritom glavom, to bolje za snimku na Tik Toku.

Problem je da ta neobuzdana tinejdžerska zabava odnosi i prve žrtve. Izvještaji o frakturama, potresima mozgova i podljevima stižu sa svih strana. 

Tako je jedan mladić iz Arizone hitno prebačen u bolnicu nakon što je zadobio povredu glave i snažne posjekotine u ustima, žali se njegova majka.

U bolnici je završio i trinaestogodišnji sin Marca i Stacy Shenker iz New Jerseyja. Zadobio je potres mozga i 20 minuta nije dolazio k svijesti pa je prevezen u bolnicu.

"Ne mogu opisati koliko je to bolno, fizički i psihički", opisao je posljedice svog pada tinejdžer iz Miamija.

Glupi trend uplašio je roditelje i zabrinuo dječje psihologe. 

Nakon pojave ovog vrlo opasnog izazova, odgovorni TikTokeri pokrenuli su kampanju kako bi spriječili mlade da ponavljaju ovu opasnu igru koja je rezultirala višebrojnim povredama kod mladih širom svijeta:

@dormandel

SkullSaver #stopchallenge #stopskullbreaking #saveyourfriends #bemindfull #skullbreakers

♬ original sound - dormandel

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije