Sjećate se slovarica?

Radiosarajevo.ba
Sjećate se slovarica?


Slovarice su obično sastavljene od najjednostavnijih ilustracija svakodnevnih predmeta koje poznaju i petogodišnjaci, kako bi im se približila abeceda. No, ko kaže da se u izradi abecede za djecu ne može otići i korak dalje?

Malezijski umjetnik Yusof Gajah odlučio je ponuditi djeci malo drugačiji način učenja slova. Zanimljive ilustracije stilizovanih životinja sklopljenih u svako pojedinačno slovo prati nekoliko rečenica koje govore o važnosti riječi koja počinje tim slovom.

Priroda, Svijest, Knjige, Vjera, te i slične pojmove koji će pratiti svako dijete kroz cijeli život, na ovaj ili onaj način, Gajah je pokušao približiti najmlađem uzrastu.

Yusuf Gajah, Malezijac koji je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Indoneziji, već decenijama se bavi približavanjem umjetnosti djeci i pisanjem i ilustrovanjem priča za djecu, koristeći većinom naivu, stilove samoukih slikara i crteže koji podsjećaju na dječije.





notcot.org/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije