Sjajne vijesti: YouTube će svima omogućiti ovu opciju besplatno

0
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti: YouTube će svima omogućiti ovu opciju besplatno
Foto: Pexels / Ilustracija/Youtube

Tokom proteklih su mjeseci odabrani korisnici YouTubea imali pristup nizu malenih besplatnih videoigara, a uskoro će ih dobiti svi.

U izborniku "Explore", gdje se na ovom video servisu obično mogu naći "trending" sadržaji i preporuke samog servisa, po novome će se pojaviti i nova sekcija – "Playables".

Tamo će se nalaziti za početak nešto više od 75 videoigara, a sve njih korisnici će moći zaigrati diretkno u sučelju kroz koje inače pristupaju YouTubeu, kako na desktopu tako i u mobilnim aplikacijama na iOS-u i Androidu. Ovaj potez sličan je onom Netflixovom otprije nekoliko godina, ali u slučaju YouTubea za pristup videoigrama nije potrebno imati pretplatu, već se igrati mogu svi, potpuno besplatno.

Reakcija na skandaloznu Vučićevu izjavu: "Političko ludilo i nastavak genocidne politike prema BiH"

Reakcija na skandaloznu Vučićevu izjavu: "Političko ludilo i nastavak genocidne politike prema BiH"

Playables je novi, zabavni i interaktivni način uživanja u YouTubeu, poručuju iz te kompanije, naglašavajući da je fokus na "laganim i zabavnim" videoigrama, kao što su Angry Birds Showdown, Words of Wonders, Cut the Rope, Tomb of the Mask ili Trivia Crack. Iako jednostavne, videoigre omogućavaju i bilježenje napretka te praćenje najboljih rezultata.

U slučaju da ih još ne vidite u svojem sučelju YouTubea, preporučuje se strpljenje – svi će korisnici pristup sekciji Playables dobiti u narednim sedmicama ili mjesecima, javlja Bug.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije