Shaun White na naslovnici magazina Rolling Stone

Radiosarajevo.ba
Shaun White na naslovnici magazina Rolling Stone


Mladi američki snowboarder, koji je na protekloj Olimpijadi u Vancouveru odbranio titulu olimpijskog pobjednika, biće na naslovnici martovskog broja magazina Rolling Stone, ali ne baš u pravom sportskom izdanju.

Naime, ovaj sportista je poznat i po svojoj velikoj ljubavi prema klasičnom rocku i bendovima poput Led Zeppelin, T. Rex, The Kinks,. Prošle je godine neformalno proglašen i za najvećeg metalca među sportistima, pa je za naslovnicu popularnog magazina odlučio povezati svoje dvije ljubavi.

Fotografija za naslovnicu, koju je snimio Terry Richardson, potpuno je retro: White je u patriotskim hlačama dezena američke zastave i u pozi koja podsjeća na Jimija Hendrixa, ali oko vrata ima zlatnu medalju, dok je gorući snowboard tik pored njega. (kao reminiscencija na Hendrixovu gitaru u plamenu).  I druge fotografije sa Whiteovog photo-shootinga vraćaju nas u osamdesete, tu je kožna jakna s nitnama i Shaunova duga crvena kosa zbog koje je dobio i nadimak leteći paradajz.







radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije