Senzacija: Ankora Gaming prvi BH klub u prestižnoj Esports Balkan Ligi!

0
Radiosarajevo.ba
Senzacija: Ankora Gaming prvi BH klub u prestižnoj Esports Balkan Ligi!
Foto: Instagram / Ekipa Ankora Gaminga

Organizator regionalne balkanske LoL lige, Fortuna Esports, danas je i oficijelno potvrdio informaciju - Ankora Gaming je, nakon uspješnog dogovora i zvanično dobio licencu da od naredne sezone nastupa u najvećoj Esport ligi na Balkanu!

Prije šest mjeseci su, ispred IT kompanije Ankora, osnovali League of Legends gaming tim, prvi profesionalni Esports tim u BIH, a kao što su prethodno najavljivali primarni cilj im je bio takmičenje u EBL-u, najvećem regionalnom gaming takmičenju.

"Poslije niza uspješnih rezultata koje smo postigli na domaćim i međunarodnim turnirima, danas je stigla zvanična vijest ispred Fortuna Esports da smo prva Esport organizacija iz Bosne i Hercegovine koja će se takmičiti u ovoj prestižnoj organizaciji. 

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Nakon ostvarenih svih potrebnih uslove za učešće u ovom takmičenju, preuzeli smo mjesto i licencu u ligi od rumunske ekipe Nexus", saopćili su iz Ankora. 

Esports Balkan Liga je dio Riotovog sistema europskih regionalnih takmičenja, osnivača globalno popularne League of Legends igre. Liga se sastoji od osam ekipa s područja Balkana koje tokom dvomjesečnog ligaškog takmičenja i plej-ofa se bore za nagradni fond od 20.000 eura. Nakon velikog finala plej-of dijela koji se održava u Beogradu, najbolja ekipa nastavlja svoj put ka tituli prvaka Europe.

"U 11-tu sezonu EBL prvenstva ulazimo sa željom da se predstavimo i dokažemo u što boljem svjetlu", poručuju iz kluba, ističući da nova sezona počinje krajem januara, a direktan prijenos, između ostalog, možete pratiti i putem Fortuna Esports YouTube kanala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije