Saznajte šta nas novo čeka: Messenger ide u najveću promjenu ikada

Radiosarajevo.ba
Saznajte šta nas novo čeka: Messenger ide u najveću promjenu ikada
Arhiv / Ilustracija

Aplikacija za brbljanje u vlasništvu najveće društvene mreže bit će redizajnirana kako bi manje opterećivala uređaje i dobila poboljšano korisničko sučelje.

Otkad je izdvojen u zasebnu aplikaciju Facebookov Messenger skupio je više od 1,3 milijarde mjesečnih korisnika. Ali čak su i njegovi direktori priznali kako je prekrcan karakteristikama u devet tabova, od igara do Stories.

Ozbiljan redizajn obećan je prije više od godinu dana i formalno najavljen tokom Facebookove konferencije za razvojne programere F8. Sad su se napokon uhvatili posla.

Redizajn bi trebao posložiti sve karakteristike u tri taba - Chats, People i Discover - i dodati više opcija za prilagođavanje korisničkim potrebama i željama.

Tab Chats pokrit će sve vezano uz razgovore i opciju Stories, People će više istaknuti Stories i prikazati trenutno aktivne kontakte, a Discover će na jednom mjesto okupiti interakcije s kompanijama te igre.

Model monetizacije ne bi se trebao mijenjati odmah, no u Facebooku se namjeravaju više osloniti na zasebni tab Discover.

Osvježeni Messenger možemo očekivati tokom nadolazećih sedmica. Između ostalog, u Facebooku planiraju u budućnosti dodati i tamni način rada, javlja Tportal.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije