Aplikacija Sarahah omogućava anonimno slanje poruka i komentara

Radiosarajevo.ba
Aplikacija Sarahah omogućava anonimno slanje poruka i komentara
Sarahah je aplikacija koju možete preuzeti na svom iPhoneu, a vrlo je popularna na Bliskom Istoku i Sjevernoj Africi, iako je poprilično nova na području Europe i Amerike.

Sarahah dozvoljava ljudima da šalju anonimne komentare drugim korisnicima, a da oni ne znaju ko im je poruke poslao. Čak ne mogu ni odgovoriti na poruku.

Saudijski programer koji je kreirao aplikaciju, zamislio je kao način na koji će ljudi moći poslati iskrene poruke drugima, ili čak dobiti realan feedback o svojoj kompaniji.

Sarahah (arapski - iskrenost) se sada može povezati i Snapchatom, tako što ćete ga otvoriti i slikati, a negdje na ekranu će vam se pojaviti spajalica. Kada je klikntete, potražite Sarahah, i to će vas odvesti na njihov website.

Ipak, postoji i tamna strana aplikacije. Mnogi korisnici su se žalili da su dobili uvredljive poruke putem ove aplikacije, sa rasističkim i mizoginim komentarima, piše Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije