Samsung morao reagirati: Novi 'savitljivi' telefon (3.400 KM) kvari se nakon jednog dana

Radiosarajevo.ba
Samsung morao reagirati: Novi 'savitljivi' telefon (3.400 KM) kvari se nakon jednog dana
Foto: Twitter / Samsung Fold u problemima

Novi korak u razvoju mobilnih telefona jeste nadolazeća generacija 'savitljivih' (folding) mobitela, a jedna od perjanica koju svi željno čekaju jeste Samsungov Galaxy Fold.

Ovaj mobitel u prodaju, u SAD, dolazi 26. aprila po prilično 'paprenoj' cijeni od 1.980 američkih dolara (oko 3.440 KM).

No, čini se da će kompanija već morati donijete neke brze promjene, jer novinari koji su dobili telefon na 'probu' javljaju da imaju velikih problema sa ekranom.

Bloombergov reporter Mark Gurman objavio je na Twitteru svoje iskustvo - nakon samo dva dana korištenja mobitel je postao potpuno neupotrebljiv. 

Display na Foldu pokvario se, a na ekranu je ostalo udubljenje na mjestu gdje je 'klikao' prstom. 

Kao što većina korisnika zna, mobiteli često dolaze sa zaštitnom folijom na displeju koji brojni korisnici skinu odmah čim dobiju novi telefon. Ipak, s Foldom se to izgleda nikako ne smije raditi. 

Gurman je napisao da je uklonio zaštitu s displeya i da je tek poslije shvatio da se ta folija ne smije skidati. 

U istom problemu je i YouTuber Marques Brownlee koji je u prvom 'reviewu' pohvalio mobitel, no poslije su nastupili problemi. I on je priznao da je uklonio zaštitnu foliju. 

Uputa da se folija ne smije skidati nalazi se u kutiji s mobitelom, no nije na "super vidljivom" mjestu te ju je teško uočiti. 

U kutiji piše:

"Na glavnom ekranu nalazi se specijalna zaštitna folija. Skidanje ove zaštite ili stavljanje neke druge zaštitne folije na ekran, može pokvariti mobitel."

Ipak, Dieter Bohn, izvršni direktor The Vergea, nije skidao foliju, a ekran se ipak pokvario. Kako kaže, ispod njegove zaštitne folije ostao je tzv. "mjehurić" što je potpuno poremetilo funkcije na displeyu. 

Samsung je izdao i zvanično saopćenje u kojem se navodi:

"Ograničeni broj prvih Samsung Fold mobitela su poslani novinarima na 'review'. Dobili smo nekoliko povratnih informacija koje se tiču glavnog displeja. Detaljno ćemo provjeriti ove mobitele kako bi otkrili u čemu je problem."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije