Sahranjen Malcolm McLaren (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Sahranjen Malcolm McLaren (VIDEO)
Sahrana Malcolma McLarena

U Camden High Streetu u sjevernom Londonu sunce je obasjalo stotine piercienga, kožnih jakni, irokez-frizura i visokih kožnih čizama; stara i nova generacija punkera okupila se na posljednjem ispraćaju Malcolma McLarena, legendarnog menadžera Sex Pistolsa i biznismena u čijem je londonskom butiku Sex rođen punk pokret.

Na McLarenovoj sahrani pojavila se njegova bivša partnerica, dizajnerica Vivienne Westwood, njihov sin Joseph Corre, muzičari Bob Geldof i Adam Ant. Povorkom je dominirao autobus sa natpisom Cash from Chaos, McLarenov omiljeni slogan, a njegov lijes krasila je parola Too Fast To Live, Too Young To Die, što je bio i prvi naziv butika kojega je pokojnik otvorio zajedno s Westwood.

Šarolika pogrebna povorka u jednom je trenutku zapjevala McLarenovu verziju pjesme You Need Hands, a Vivienne Westwood "naredila" je okupljenima da plešu. "Dragi Malcolme, jesi li ponio i novac sa sobom u lijes. Mogu li se vratiti sutra i iskopati ga?", zapitao se preko mikrofona Steve Jones, gitarist Sex Pistolsa, koji su jednom davno zaratili s McLarenom upravo zbog novca.

Spuštanje McLarenovog lijesa popratili su taktovi pjesme My Way u poznatoj verziji Sida Viciousa. Otac punka je otišao, ali punk još uvijek nije mrtav...



dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije