Rusija objavila bizaran video ISS-a: Da li ovo prijete SAD-u?

0
Radiosarajevo.ba
Rusija objavila bizaran video ISS-a: Da li ovo prijete SAD-u?
Foto: Prtscr/Twitter / Detalj iz bizarnog videa

Niko na svijetu nije baš siguran čime to šef ruske svemirske agencije Dmitrij Rogozin prijeti SAD-u, ali čini se da svakako aludira na... nešto.

Bizaran novi video koji je objavio tamošnji državni mediji RIA Novosti pokazuje kako se Međunarodna svemirska stanica (ISS) raspada uz pjesmu, u umjetničkom prikazu, nakon odlaska ruskih kozmonauta.

NASA Watch, blog o svemirskim vijestima, objavio je video uz poruku: @Rogozin očito prijeti programu ISS-a."

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o akciji policije: Krijumčarili 600 migranata, zaradili 6.000.000 KM

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o akciji policije: Krijumčarili 600 migranata, zaradili 6.000.000 KM

Rogozin je prije samo nekoliko sedmica zaprijetio da će razbiti SAD krhotinama s ugašenog ISS-a odvajanjem ruskog segmenta, na što je izvršni direktor SpaceXa Elon Musk odgovorio logotipom vlastite kompanije i obećanjem da će zadržati golemu stanicu na mjestu.

Ovoga puta nije jasno prijeti li Rogozin spuštanje ISS-a u atmosferu ili će samo ukloniti ruski dio i - letjeti solo...?

Ovo nije prvi put da je šef Roscosmosa, koji je u biti ruski ekvivalent NASA-e, vrijeđao i prijetio NASA-i. Ipak, unatoč sukobu, NASA vezu pokušava održati stabilnom. 

"NASA nastavlja sarađivati sa svim međunarodnim partnerima, uključujući Državnu svemirsku korporaciju Roscosmos, za kontinuirane sigurne operacije Međunarodne svemirske postaje", priopćila je NASA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije