Rukavica kojim ćemo moći 'osjetiti' virtualnu stvarnost

Radiosarajevo.ba
Rukavica kojim ćemo moći 'osjetiti' virtualnu stvarnost
/ Dexta Robotics
Mnoge kompanije okrenule su se razvoju novih rješenja i uređaja kojima ćemo imati zabavniju virtualnu stvarnost.

Manus VR rukavica jedna je od prvih koje stižu na tržište, ali ona nam neće dati informaciju o obliku ili fizičkim karakteristikama virtualnih predmeta.

Zato bi umjesto nje mnogi mogli odabrati Dexmo rukavicu koja omogućuje veliku slobodu pokreta, a svaki prst ima vlastite senzore što znači da bi u igrama trebali osjetiti pritisak na okidač i trzaj puške, piše Engadget.

Rukavica je još u razvoju i nećemo je tako skoro vidjeti u prodaji. Kineska tvrtka Dexmo Robotics provela je dvije godine na razvoju, a Engadget piše da su proizveli nekoliko modela s kojima idu prema developerima s kojima će sklopiti partnerstva i u potpunosti iskoristiti potencijal uređaja prije nego ga ponude u masovnu prodaju.

"Prodaja Dexma je drugačija od ostale elektronike jer ga ne možete koristiti odmah kad ga izvadite iz kutije. Trebat će nam sjajan sadržaj da ljudi shvate koliku promjenu donosi ova inovacija", rekao je Aler Gu iz Dexma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije