Robert Downey Jr. najplaćeniji glumac Hollywooda

Radiosarajevo.ba
Robert Downey Jr. najplaćeniji glumac Hollywooda

Sa zaradom od 75 miliona dolara, zvezda filma Iron Man, Robert Downey Jr. našao se na čelu ovogodišnje liste najplaćenijih holivudskih glumaca, ispred Channing Tatum i Hew Jackmana, objavio je Forbes, prenosi Tanjug.

48-godišnji Downey je zahvaljujući ulogama u filmskim hitovima Iron Man 3 i Avengers, od kojih je svaki na blagajnama inkasirao više od milijardu dolara, završio na prvom mestu Forbesove godišnje liste najplaćenijih holivudskih glumaca.

"Svaki studio želi da ga angažuje, a za to mora puno i da plati", ističe Forbes, koji je listu sastavio na osnovu procjene zarada glumaca od juna prošle do juna ove godine.

Na drugoj poziciji je Channing Tatum (33) sa zaradom od 60 miliona dolara, a treći je australijski glumac Hew Jackman (44) sa zarađenih 55 miliona dolara.

U prvih pet su još Mark Wahlberg (52 miliona) i Dwayne Johnson (46 miliona). Za njima slijede Denzel Washington i Tom Cruise, koji je, za razliku od prošle godine kada je bio prvi, ove godine zauzeo tek osmo mjesto.

Tu je i Leonardo DiCaprio sa 39 miliona dolara, te Adam Sandler sa zarađenih 37 miliona, a na posljednjem, 10 mjestu, nalazi se Liam Neeson sa 32 miliona dolara. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije