Robert de Niro se ne osjeća kao Srbin: Kako smo nasjeli na lažni intervju

Radiosarajevo.ba
Robert de Niro se ne osjeća kao Srbin: Kako smo nasjeli na lažni intervju

Poznati glumac Robert de Niro izjavio je da se osjeća kao Srbin, da je najveća nepravda učinjena Srbima kada su bombardirani, Srbija je jedna od najmanjih država u Evropi, ali s najvećim mukama, i tako dalje, i tako dalje...

Robert de Niro: Nije mi jasno zašto su ratovali Srbi, Hrvati i Bošnjaci

 

Svi mediji u regiji proteklih dana prenijeli su ovaj "blablatruć" intervju glumca Roberta de Nira, uključujući i portal Radiosarajevo.ba, koji je De Nirovu navodnu izjavu preuzeo od – Tanjuga.

Dakle, činilo se da, preuzimajući vijest s jedne od najjačih novinskih agencija na Balkanu, nema potrebe provjeriti priču. A trebalo je.

Kako se ispostavilo, intervju De Nira za „britanske medije“ nije postojao.

Neko je parafrazirao njegovu izjavu od prije sedam godina, u kojoj on kaže kako je Beograd lijep, kako bi bilo lijepo u Beogradu snimati film, kroz šalu je dodao kako je možda dijelom Srbin, te dodao da je Novak Đoković sjajan momak.

"Reprizu" vijesti prvi je objavio portal Bktvnews.com, a ona se brzo našla na stranicama Kurira i Sputnjika, i na kraju na Tanjugu. Upravo njihovu vijest prenijeli su mnogi mediji.

Potraga za De Nirovom „izjavom za britanske medije“ nije dala nikakve rezultate. Google je neumoljiv...

B92 podsjeća i kako priča kako je De Niro veliki ljubitelj Srbije te je kćerki dao ime Drina nije utemeljena na činjenicama. Jedino što je tačno jeste da je veliki fan tenisera Noleta.

Što se tiče Drine, koja se zapravo zove Drena de Niro, ona je kćerka koju je usvojio kad se vjenčao s njenom majkom, što znači da joj on uopće nije dao ime.

Dodajmo i kako je prije nekoliko godina Balkan stresla izjava Toma Hanksa koji je, kao, kazao: „Kosovo je oduvijek bilo srpsko i jednog dana ponovo će biti srpsko“. Ni ova vijest nije bila provjerena...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije