Revolucionarni izum: Roditelji, ovaj krevetić osigurat će san i bebi i vama!

Radiosarajevo.ba
Revolucionarni izum: Roditelji, ovaj krevetić osigurat će san i bebi i vama!
/ printscreen
Roditeljima je dobro poznat taj fenomen: Njihova beba u vožnji odmah utone u čvrsti san, dok kući, u svom krevetu, nikako da zaspi.

Posljedice osjećaju i roditelji jer analize pokazuju da očevi i majke spavaju u prosjeku po pet sati tokom prve godine živote djeteta, što znači da im u tom periodu nedostaju 44 dana sna!

Rješenje problema mogao bi riješiti revolucionarni dječiji krevetić po imenu Max Motor Dreams u čijem je kreiranju učestvovao i Ford. U čemu je tajna ovog krevetića?

U Max Motor Dreams ugrađeni su elementi koji simuliraju vožnju automobilom! Tu su zvučnik koji imitira brujanje motora, potom ljuljanje kreveta u stilu automobila u pokretu, čak i simulacija uličnog svjetla pri noćnoj vožnji!

Funkcijama krevetića može se  jednostavno upravljati smartphone aplikacijom

"Nakon intenzivnih razgovora s roditeljima novorođene djece, saznali smo da očajnički žude za spavanjem. Majke i očevi ne mogu svake noći sjediti za volanom i čekati da dijete zaspi. Max Motor Dreams im nudi rješenje problema", kaže Alejandro López Bravo, dizajner španskog Creative Studio Espada y Santa Cruz, koji je dizajnirao krevetić.

Max Motor Dreams još je prototip, dizajniran za reklamnu kampanju španske filijale Forda. Ali, nakon brojnih zahtjeva, Ford sada razmišlja kako bi ovaj jedinstveni proizvod ipak lansirao na tržište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije